Kunstutstilling m/ Roald Tellnes

Kunstutstilling m/ Roald Tellnes

Kom og se vår flotte salgsutstilling med Roald Tellnes!

Roald J. Tellnes er født i Bergen i 1946, og har etter endt utdanning vært bosatt i Karmøy.

Hans uttrykksform er høyst personlig, og han benytter en sjelden og spesiell teknikk, materialtrykk. I materialtrykk bruker han metallbiter, netting, plast og andre gjenstander som bunnmateriale. Hver enkelt bit farges inn separat og trykkes inn under stort press. Dermed gis det en ny dimensjon til fargegrafikken. Tellnes arbeider også i andre kunstneriske teknikker, bl. a. skulptur og maleri. Blant Tellnes læremestre er Inge Rotevatn, Michael Rothenstein og Anthony Benjamin.

Roald Tellnes har holdt mange separatutstillinger i Norge og utlandet, mest i Europa, bl. a. i Spania, England, Frankrike, Tyskland, Danmark og Finland, men også i USA og Japan. På Vestlandsutstillingen og Statens Høstutstilling har han deltatt både med grafikk og skulptur.

Bildene hans er innkjøpt av flere norske samlinger og institusjoner i Europa, samt i USA og Japan. Mange av hans hovedverk kan man se i Haganes på Sotra utenfor Bergen. Her åpnet Fjell kommune i 1993 et permanent kunstmuseum kalt «Roald Tellnes kunstsamling».

Snip_SLIDER_III

No Comments

Add your comment